Menzától a konyhaasztalig
Országos felmérésünk során családok százaival együtt kutatjuk, hogyan formálja a gyerekek iskolai étkezése az otthoni szokásokat. Azokat a megoldásokat keressük, amelyek csökkentik az élelmiszerpazarlást, segítik a családok tudatosabb étkezését és költségeket is megtakarítanak.
Hogyan zajlik a felmérés?
1
Regisztráció
Ha van 6–14 éves gyermek a családban, néhány alapadat megadásával már indulhat is a részvétel.
2
Bevezető kérdőív
3
Naplózás
Egy héten át egyszerűen vezethető napló az étkezésekről és a kidobott ételről.
4
Záró kérdőív
Egy rövid összegzés arról, mit tapasztaltatok a hét során.
5
Hasznosítható tapasztalatok
6
A jó gyakorlatok népszerűsítése
A közösen kiválasztott jó gyakorlatokat megosztjuk pedagógusokkal, iskolákkal és szülői közösségekkel.
7
Eredmények visszamutatása
Visszamutatjuk az eredményeket és a
kidolgozott megoldásokat a résztvevőknek, visszajelzést kérve.
Miért érdemes csatlakozni?
Kevesebb kidobott étel,
több megtakarítás
Környezetbarát otthon,
kevesebb szemét
Tudatosabb döntések,
egészségesebb étkezés
résztvevői lehettek
Érdekes visszajelzést kaptok
a szokásaitokról
Közös élmény: a gyerekek is
aktívan részt vehetnek
A lelkesedést meglepetésekkel jutalmazzuk!
Minden hónapban értékes ajándékokat sorsolunk a résztvevő családok között, a felmérés végén pedig egy fődíj is gazdára talál!
Havi nyeremények
Antal Emese: Gyermek az asztalnál – a dietetikus és szociológus szerző könyve segít eligazodni a gyerekek étkezési szokásainak útvesztőjében.
Havi nyeremények
Antal Emese: Gyermek az asztalnál – a dietetikus és szociológus szerző könyve segít eligazodni a gyerekek étkezési szokásainak útvesztőjében.
Fődíjak
Fődíjak
Tegyétek együtt tudatosabbá a mindennapokat és nyerjetek!
A részvétel pontos menete megtalálható a játékszabályban!
- Minél hamarabb csatlakoztok, annál több sorsoláson vehettek rész!
- Hívjatok meg másokat, hogy növeljétek az esélyeteket!
Legyetek ti is a több száz háztartás egyike!
Kutatási projektről
bővebben
Tudományos
közlemények
Nyertes
családok
Szervezők elérhetőség: elelmiszerhulladekfelmeres@gmail.com
Megvalósító intézmények: InDeRe Élelmezéskutató és Innovációs Intézet, Maradék Nélkül Alapítvány, Állatorvostudományi Egyetem Élelmiszerlánc-tudományi Intézet
Kutatási projekt vezetője: Dr. Kasza Gyula, egyetemi docens, Állatorvostudományi Egyetem, a Maradék nélkül program alapítója
Kutatási projekt címe: REFINE – Élelmiszerhulladék csökkentés és a táplálkozás fejlesztése magyar háztartásokban: Átfogó tanulmány a gyermekek étkezési szokásairól
Az ADVANCED 151318 számú projekt a Kulturális és Innovációs Minisztérium
Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, az
ADVANCED_24 pályázati program finanszírozásában valósult meg.
