Csapatunk

Dr. Kasza Gyula

alapító, kuratóriumi tag

Bemutatkozás

Gyula a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által működtetett Maradék nélkül program, a magyar nemzeti élelmiszerhulladék-megelőzési program alapítója. Összesen 16 évet töltött a közigazgatásban az Agrárminisztériumban és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalban. 2000 óta tudományos pályát is folytat, jelenleg a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszékének vezetője. Kutatócsoportjával nemrégiben hozta létre a Maradék Nélkül Alapítványt, egy civil szervezetet, amely kutatással és szakértelemmel támogatja a magyar és nemzetközi élelmiszerhulladék-megelőzési kezdeményezéseket. Részt vesz az EU élelmiszer- veszteséggel és élelmiszer-hulladékkal foglalkozó platformjának munkájában, és a JRC a Fogyasztók Európai Élelmiszer-hulladék Fórumának központi szakértőjévé választotta. Az EU Bizottság élelmiszer-pazarlással foglalkozó európai polgári testületét is támogatta a Tudásbizottság tagjaként.

Publikációk: https://m2.mtmt.hu/api/author/10052942

Dr. Szakos Dávd

kuratóriumi elnök

Bemutatkozás
Tudományos munkatársként dolgozik az Állatorvostudományi Egyetem Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszékén. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programjának munkatársa és kutatási koordinátora volt a program 2016-os alapításától kezdődően. Kutatási területe a fenntartható és biztonságos élelmiszerfogyasztáshoz, élelmiszeripari innovációkhoz kapcsolódik. Élelmiszermérnök, vegyészmérnök, PhD fokozatát az Állatorvostudományi Egyetemen szerezte meg.

Publikációk: https://m2.mtmt.hu/api/author/10052942

Dr. Szabó Bódi Barbara

kuratóriumi tag

Bemutatkozás
Szabó-Bódi Barbara felsőfokú tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán kezdte meg. Alapképzést követően okleveles élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnökként (MSc) végzett 2012-ben. Doktori tanulmányai alatt sokrétűen bekapcsolódott az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék által felügyelt fogyasztói felmérésekbe. PhD fokozatot 2018-ban szerzett a Szent István Egyetemen a fogyasztói élelmiszerpazarlás okainak kutatása révén, amelynek eredményeit munkája során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal keretein belül működő Maradék nélkül programban hasznosította. Jelenleg az Alimentis Kft. tudományos főmunkatársa.

Dorkó Annamária

kuratóriumi tag

Bemutatkozás

Dorkó Annamária a Szent István Egyetemen szerzett élelmiszeripari mérnöki diplomát. A
Project Wasteless, Magyarország nemzeti élelmiszerhulladék-megelőzési programjának
tudatosságnövelő kampányának koordinálásáért volt felelős 4 éven keresztül. A
közelmúltban állatorvosi tanulmányokat folytat és közreműködik a Budapesti
Állatorvostudományi Egyetem Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszékén.

Kunszabó Atilla

önkéntes

Bemutatkozás
Kunszabó Atilla tanulmányait a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán folytatta. Okleveles élelmiszermérnök (MSc) szakképzettséget 2021-ben szerzett. Korábban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kockázatmegelőzési és Oktatási osztályán részt vett a fogyasztói szemléletformálást támogató kutatási és oktatási tevékenységekben. Jelenleg az Állatorvostudományi Egyetem PhD hallgatója, valamint az Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszék tudományos segédmunkatársa.

Császár-Biró Ágnes

önkéntes

Bemutatkozás

2017-ben alkalmazott környezetkutató diplomát szerzett a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán, majd külföldi munkatapasztalatok révén tovább mélyítette érdeklődését a fenntartható élelmiszerfogyasztás és a kapcsolódó rendszerek működése iránt. 2020-tól a Nébih szakrendszeri referenseként dolgozott, ahol az élelmiszerlánc szereplőinek átfogó ismeretét és az összefüggések átláthatóságát sajátította el. Jelenleg az Állatorvostudományi Egyetem Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszékén kutatási koordinátorként dolgozik, ahol fő feladata a fogyasztói felmérések koordinálása és az adatgyűjtési projektek irányítása.

Vig András

önkéntes

Bemutatkozás

Tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen végezte, ahol először
élelmiszermérnöki (BSc), majd élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki (MSc) diplomát szerzett. Az egyetemet követően az Élelmiszerlánc-biztonsági Centrum Nonprofit Kft-nél kezdett el dolgozni, mint projektmenedzser. A munkája során együttműködik az Állatorvostudományi Egyetem Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszék munkatársaival.

Fügedi Eszter

önkéntes

Bemutatkozás

Fügedi Eszter felsőfokú tanulmányait a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Élelmiszertudományi Karán végezte. 2023 decemberében szerezte meg élelmiszermérnöki
diplomáját (BSc) és 2024 szeptemberétől folytatja tanulmányait (MSc) Élelmiszerbiztonság és- minőségi mérnöki mesterképzésen. Jelenleg az Állatorvostudományi Egyetem Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszék kutatási koordinátora.

Kapcsolat

Lehetősége van arra, hogy együttműködjön alapítványunkkal kutatási projektekben, vagy adományokkal támogasson minket kezdeményezéseink létrehozásában és bővítésében. Az Ön részvétele formálhatja törekvéseink jövőjét.

Maradék Nélkül Alapítvány

1082 Budapest, Harminckettesek tere 6/C 4. emelet 1. ajtó
Adószám: 19371302-1-42
Bankszámla szám: OTP Bank 11708049-21452952